Marie Furmarker

Är vi trygga blir vi grymma!

2018-05-24 Blogg Läst 3576 gånger

Vi ligger etta på Cinodes lista över konsultbolag med högst andel kvinnor

Jag läser idag i nyhetsflödet att Konsultbolag1 ligger etta i Cinodes (Cinode.com) årliga undersökning för Konsultbolag med högst andel kvinnor 2018. Det bästa med att vara etta på den här listan är just att vi ligger på en jämn fördelning mellan män och kvinnor, vilket är den finaste platsen man kan sträva efter.

Som civilingenjörsstudent och sedermera anställd inom IT-branschen i över 20 år har jag stor erfarenhet av att arbeta i sammanhang där jag representerar en minoritet. Jag har mer eller mindre blivit expert på att anpassa mitt beteende och hitta strategier för att passa in och vara en i gänget.  allt ifrån att göra armhävningar på säljutbildningar till att inte inleda en mening med ”jag känner”. Gudarna ska veta att jag ofta känner. Att äntligen komma till en arbetsplats med jämn fördelning mellan män och kvinnor har faktiskt varit omvälvande och det känns som att äntligen komma hem.

På Konsultbolag1 har vi skapat en arbetsplats som består av individer sedda för sin kompetens och sina unika förmågor oavsett kön.  Detta skapar en trygg och varm arbetsplats utan energiläckage på maktspel, intriger eller känslor av utanförskap. Det skapar i sin tur en arbetsplats med större tolerans och utrymme för att våga vara den man är.

Jag är tacksam över att vara en del av att bygga en kompetent, trygg och tolerant arbetsplats där våra konsulter kan lägga energi på att göra ett bra arbete i sina uppdrag, kompetensutveckla sig och stärka sina förmågor istället för att anpassa och justera sig för att passa in. Här finns plats för blått hår, gråtande män, slarviga kvinnor och blommiga skjortor. Vi är trygga och vi är grymma specialister inom krav och test.I mitt fortsatta arbete med rekrytering och ledarskap kommer jag att ta med insikten om att en arbetsplats med jämn fördelning mellan män och kvinnor skapar goda förutsättningar för en effektiv arbetsplats med trygga individer.  Är vi trygga blir vi grymma!

Vilka erfarenheter har du från din arbetsplats? Känner du igen dig?

Dela artikeln