Intervju med Charlotta Carlsson

2016-05-26 Medarbetare Läst 3192 gånger

Läs vår intervju med Charlotta Carlsson, konsult på Konsultbolag1 Qpartner AB.

Varför sökte du till Konsultbolag1? 
Jag har tänkt i många år att jag vill jobba på Konsultbolag1. Jag har alltid fått ett väldigt bra intryck från Konsultbolag1, både från kurser och hemsidan, bland annat att man delar med sig av material och att man är kunskapsmässigt gediget. Man står för att vara rättfram och enkelt, och är ett ledande bolag inom krav och test.

Hur blev det? Motsvarade det dina förväntningar?
Det har till och med överträffat mina höga förväntningar! Jag känner mig väl omhändertagen. Man frågar vad jag vill och vad jag behöver för att det ska bli bra i mina uppdrag. Dessutom vill man gärna att jag bidrar till bolaget, vilket är roligt.

Skulle du rekommendera någon att börja arbeta här?
Ja, absolut, om man har det drivet som behövs inom våra områden och om man vill ligga i framkant och utvecklas inom test & kravhantering. Det är bra stämning, det märkte jag redan när jag gick kurser här, och det känner jag även som anställd. Det är högt i tak, det är en varm stämning och man känner sig välkommen.

Vad händer på Konsultbolag1?
Vi jobbar ju med det nya konceptet Redefining Quality. Det är en stor satsning både internt och externt. Man satsar också på att utöka på de andra orterna i Sverige. Det händer sociala saker också, såsom Lunchtugg1, som både är socialt och kompetensutvecklande. Och så firar vi 15-årsjubileum i juni!

Vad är roligast med att arbeta på Konsultbolag1?
Det är naturligtvis viktigt att man får roliga uppdrag och det har jag fått hittills. Det är centralt för konsultbolag att jobba med kundkretsen och förhållandet kring konsultens förväntningar och kundens förväntningar, och det är viktigt att det går ihop.

Vilka utmaningar har du i jobbet?
Att ta nästa kliv i expertrollen som jag nu axlar. Jag har arbetat med detta tidigare och haft ledaransvar, men nu kommer jag ut i en senior expertroll, vilket är en spännande utmaning som känns bra och rolig. Det är ett kliv i karriären, det var mitt syfte med att byta till ett konsultbolag.

Hur kommer kvalitet att påverka vår bransch i framtiden?
Jag tror att om en spelare, såsom vi, kan hjälpa våra kunder att definiera vad Kvalitet är, så blir man en vinnare i branschen. KB1 är och har varit bra på det tidigare. Det är viktigt att bygga vidare på all den kunskap och erfarenhet bolaget redan har.

Berätta en hemlighet om dig själv?
Jag tar lektioner i klassisk solosång och gillar att stå framför en publik.

Dela artikeln