Intervju med Frida Åberg

2016-05-26 Medarbetare Läst 4620 gånger

Hur länge har du jobbat på Konsultbolag1? 
Snart 8 år! Det är det enda företaget där jag har varit så länge. Jag har världens bästa chef, underbara kollegor, får göra det jag brinner för och jag utvecklas och lär mig något varje dag. Många tror att jag bara är lärare, men jag träffar ju nya personer i olika roller från olika företag i olika branscher varje vecka plus att jag är där ute själv ibland också.

Varför sökte du till Konsultbolag1?
Jag jobbade på ett annat företag där jag träffade Chris som var där och höll en kurs. Vi har arbetat ihop tidigare på ett amerikanskt företag. Då sa Chris med sin bredaste amerikanska accent: ”Men Frida, jobbar du fortfarande med test?” och bad om mitt nummer, och på den vägen är det.

Jag gillar att det är ganska litet, även om vi är utspridda och är över 100 personer. Man vet vilka alla är och när man träffas kan man prata med alla som att man känner dem. Kunniga och duktiga kollegor, alla är på och drivna och riktigt duktiga. Det är litet och gemytligt och man känner varandra.

Skulle du rekommendera någon att börja arbeta här?
Absolut! Det har jag gjort flera gånger! Jag rekommenderar starkt att arbeta på Konsultbolag1 , men sedan rekommenderar jag bara de som faktiskt passar in, och som är jäkligt vassa och duktiga. Vi är lagom stora, ett härligt gäng, det finns många utmaningar som är roliga att ta i. Vi finns på flera olika ställen, man kan hålla föredrag och kurser om man är intresserad.

Vad händer på Konsultbolag1?
Det händer ganska mycket just nu. Vi har fått några nya ledare, flyttar om positioner i organisationen och vi är precis i starten av att dra igång ett nytt koncept som kommer att påverka marknaden. Det är jätteroligt, men vi får ge det lite tid så att alla bitar hinner falla på plats.

Vilka utmaningar har du i jobbet?
Att hänga med på tåget som går. Det händer jättemycket i branschen och det vill vi ta till oss. Vi behöver ständigt uppdatera kursmaterial, ta fram nya kurser osv. Det får inte vara trender som bara är heta i en vecka, utan det måste vara rätt saker vi tar vara på. Det är en utmaning.

Vilka mål vill du uppfylla under ditt yrkesliv?
Jag ville bli lärare och här på Konsultbolag1 blev jag ju lärare när Chris hörde av sig och erbjöd mig tjänsten. Så nu har jag inget nytt mål, utan jag lever min dröm och jobbar bara med att bli bättre och bättre på det jag gör.

Hur kommer kvalitet att påverka vår bransch i framtiden?
Kvalitet och ansvar tillsammans bör man ha fokus på, snarare än att man är en testare eller en utvecklare, osv. Det är vad som borde vara det man fokuserar på, och borde alltid ha varit det egentligen, men det är svårt att få till.

Berätta en hemlighet om dig själv?
Jag var riktigt duktig på golf en gång i tiden. Fast jag tröttnade. Det var så tråkigt. Jag är ofta sådan, det är kul ett tag och sedan vill jag gärna göra något annat. Det är en stor eloge att jag är kvar på Konsultbolag1, eftersom jag gärna byter om det inte är stimulerande och utvecklande.

Dela artikeln