Intervju med Katja Simonsson

2016-12-12 Medarbetare Läst 5119 gånger

Hur länge har du jobbat på Konsultbolag1 och hur upplever du att det är att jobba här?
Jag började på Konsultbolag1 i augusti förra året så jag har varit här i lite mer än ett år. När jag tänker på Konsultbolag1 tänker jag främst på orden ”seriöst” och ”personligt”. Jag tycker att det är en fördel att vi är nischade inom krav och test och upplever att Konsultbolag1 har ett starkt varumärke inom vår bransch. Vi som jobbar här är en härlig blandning av människor med olika personligheter, där alla är väldigt duktiga på krav och test.

Vad ser du för fördelar och utmaningar med att vara konsult?
Jag har tidigare varit anställd men arbetat tillsammans med konsulter. Nu är jag själv konsult och tycker att fördelen är att man är anlitad av en kund för att tillföra en speciell kunskap och kompetens som kunden själv saknar. Det innebär ett stort ansvar att göra ett bra jobb. Men också en möjlighet att få fokusera på det som är roligt och kunna utvecklas i rollen som både testare och testledare, i och med att man får inblick i olika branscher, verksamheter och system. Just nu sitter jag i ett uppdrag där vi är många konsulter som sitter nära varandra, vilket gör det lätt att be om råd och hjälp. Jag tror att det kan vara en större utmaning att vara ensam hos en kund och inte ha sina egna kollegor på plats, men jag upplever att man då istället kan vända sig internt på Konsultbolag1 och få råd och hjälp.

Vilka faktorer är viktiga för dig i jobbet?
För mig är det viktigt att ha roligt och känna gemenskap men också att jag kan tillföra något och utvecklas, både på det yrkesmässiga och personliga planet. Det är viktigt att det finns ett öppet klimat och att man känner att det är okej att fråga om hjälp när det behövs. Så känner jag verkligen att det är här, alla är hjälpsamma och öppna.

Vad tycker du är viktigt med test och vad är det som gör det så kul att jobba med test?
Mycket av det jag gör som testare går ut på att testa system, en produkt eller liknande som i slutändan ska användas av en mottagare. Målet med mitt jobb är att mottagaren ska få ett system eller en produkt utan allvarliga fel och brister som riskerar att ge användaren en negativ upplevelse. Det roliga med test, förutom att hitta fel, är att man får sätta sig in i olika uppgifter, system och specifika ärenden. Ibland är det uppgifter som är helt nya för en och då kan det vara lite som att lägga ett pussel. Man får fråga, vara nyfiken, prova sig fram, vrida och vända för att få fram helheten och förstå hur det ska fungera.

Har du något att bjuda på som vi andra inte vet om dig?
Förutom att jag har ett lantställe, där jag leker amatörsnickare på somrarna, har jag i närmare 10 år varit med i en konjaksklubb i Stockholm. De senaste åren har jag även varit engagerad i styrelsen. Det är ett specifik norskt konjaksmärke vi stödjer, så i Norge finns det rätt många klubbar. Vi är cirka 50 medlemmar i Stockholmsklubben som träffas fem gånger per år och umgås på temat mat och dryck. Oftast dricker vi konjak men det händer även att vi provar andra drycker. Vid ett tillfälle jämförde vi till och med smak på olika slags vatten. Vi har även världskongress en gång om året som någon av klubbarna står värd för och ungefär var tredje år försöker vi göra en resa till Cognac för att hälsa på familjen som producerar ”vår” konjak. Det brukar vara en upplevelse!

Dela artikeln