Intervju med Radomir Petrovic

2017-04-24 Medarbetare Läst 3957 gånger

Berätta lite kort om dig själv, vem är Radomir?
Radomir är känd som en glad och högljudd kompis, tror jag i alla fall! Jag bor och jobbar i Malmö. Min familj består av mig, min fru och vår lilla dotter. När jag inte är på jobbet försöker jag träffa människor som jag gillar att umgås med, renovera, bygga, träna eller något annat kul i form av AW med mina kollegor. Eftersom jag gillar att uppleva och prova på saker säger jag aldrig nej till utmanande aktiviteter. Jag har till exempel hoppat fallskärm, kört motorcykel genom Europa, flugit luftballong, ägt en snabb motorbåt och åkt på safari mm. Näst på listan står dykarcert!

Hur länge har du arbetat på Konsultbolag1 och hur är det att arbeta här?
Jag har nu varit på Konsultbolag1 i 2,5 år och känner mig väldigt glad över att jag hamnade här. Anledningen till att jag trivs så bra är mina kollegor och chefer. Man kan vara sig själv, tycka till och får möjligheten att påverka. Möjligheterna att utvecklas inom krav och test oavsett om man arbetar som kravare eller testare. Under den relativt korta period jag varit anställd har jag både fått – men framför allt tagit chansen – att få fart på min karriär och på så sätt utvecklats i den riktning som jag önskat länge. 

Vad ser du för utmaningar med att vara konsult?
Jag skulle vilja säga att jobba som konsult först och främst bär med sig många möjligheter. Man får lära sig mycket på kort tid. Jag har varit konsult i många år vilket inneburit att jag nu har erfarenhet av flera kunder, olika branscher, arbetssätt, roller, verktyg och personligheter osv. Utmaningen är väl att man som konsult kan vara flexibel och ha lätt för att anpassa sig, då det händer att man kan kastas in i olika projekt. 

När har du som roligast på jobbet?
För mig är det väldigt viktigt att kollegorna runtomkring mig mår bra och är motiverade. Mår gruppen bra och alla känner gemenskap och harmoni, blir jobbet automatiskt bra utfört och kunden blir nöjd. Roligare kan det inte bli! 

Vad har du för tips till en som vill arbeta med test?
Test är ett hantverk. Gillar du att använda olika verktyg? Gillar du att jobba med system? Gillar du att jobba med människor? Om man även är kommunikativ och tydlig, ja då är man en given testare. Det är inte den som skriver komplicerade mail med avancerade ord som vinner. Vinner gör den som skriver enkelt så att budskapet går fram.

Dela artikeln