Björn Hagström

Konsultbolag1 åker till Spanien - en resehistoria

2016-11-18 Blogg Nyheter Läst 2683 gånger

Fredag eftermiddag, inkomma från slask och mörker samlades en skara IT-konsulter på Malmö C. Efter noggrann inräkning så bordades tåget Söderut,
mot Kastrup för vidare äventyr. Efter att ha utsatt oss för klassisk Dansk kundservice på en lika klassisk Irländsk-stylad matinrättning så bordades flyget som bar oss över Europa, tills kontinenten slutade och planet fick landa innan Medelhavet tog vid. I mörkret var det svårt att se omgivningarna, men när vi till sist hoppade av bussen som tagit oss från flygplatsen fann vi oss utanför ett hotell med prydliga palmer, rymliga terrasser och moriska valvbågar. Det rådde ingen tvekan om att vi var i Andalusien. 

Tiden mellan incheckning och frukost var obarmhärtigt kort för en del av oss, men styrkta av rejäl hotellfrukost så bordade vi en buss för att ta oss längs Costa del Sol ner not Gibraltar.

Till vår hjälp i detta främmande land hade vi en guide som inledde en intensiv folkbildning om det mesta som är värt att veta om Malaga och dess omgivningar. Ingen i Konsultbolag1 i Malmö behöver längre sväva i ovisshet om den agrara ekonomins fördelning visavi turism och andra näringsgrenar, Kapris-branschens uppgång och fall eller i vilken del av staden man har störst chans att stöta på Antonio Banderas.

Bussen med dess entusiastiska ciceron tog oss så över gränsen till Gibraltar, som visade sig gå rätt över landningsbanan tillhörande Gibraltars flygplats, som inte är något för den flygrädde kunde vi för övrigt konstatera. Landningsbanan är vare sig bred eller särskilt lång och har öppet vatten i bägge ändar.


Väl i Gibraltar rekvirerades en ny buss och guide. Adriano, som med lika delar dödsförakt, sydländsk temperament och komisk talang körde oss i rasande fart upp och ner för Gibraltarklippan mellan apor, grottor och andra sevärdheter.

På hemresan följde arbete med att diskutera kring våra värdeord, Enkelt, Personligt och Ansvarstagande, med gott om utrymme att i liten grupp resonera kring vad de betyder för oss både inom ramen för våra specifika uppdrag som i bolaget i stort.

På hotellet väntade en trerätters middag, som visade sig innehålla en gastronomisk utmaning. Gazpacho var i och för sig bekant för de flesta, den här versionen av den var dessutom toppad med en kula olivolje-glass. Få lämnades oberörda eller likgiltiga inför den starten på kvällen.

På söndag morgon vidtog spontat teambuilding i små grupper. På programmet förekom spontan-fiske, fotbollsmatcher och poolhäng med bad (kudos till Anders och Khalil som hoppade i det tämligen friska vattnet).

Eftermiddagen vigdes åt att besöka Nerja, en pittoresk liten stad, där det visade sig finnas en oanad mängd Svenskar. Det kunde vi konstatera efter att på såväl Segways som på elcyklar åkt kors och tvärs genom staden till vårt egen förnöjelse och milt spektakel för omgivningen. 

Som kronan på verket på vår gastronomiska resa genom Andalusien hamnade vi så på restaurangen “Oliva”, där stämningen var på topp och inte utan anledning! Vi serverades en kavalkad av läckerheter som ställde till och med tränade skånska magar inför ett uthållighetsprov som hette duga. Föga anande vi då att vi skulle avrunda middagen med ett oplanerat motionspass! Vissa kommunikations-utmaningar hade resulterat i att positionen för bussen som skulle ta oss tillbaka till hotellet var något oklar. Mindre oklar var chaufförens intention att lämna Nerja på exakt angiven tid. Men Lars och Carl ledde tillsammans en spontan orienterings- och parkour-runda och till sist kunde vi räkna in oss alla åter på Hotellet, där kvällens alla intryck samt middag kunde smältas.    

Påföljande morgon, efter ännu en flygtur som kändes märkligt lång stod vi så åter på Kastrup, och det glada gänget splittrades så sakteliga upp på olika tåglinjer i den mörka måndagskvällen. Alla mycket nöjda med upplevelser och sällskap, redo att kasta oss in i den svenska hösten med ny energi. 

Dela artikeln