Konsultbolag1s Tobias Ahlgren har hållit 100 ISTQB kurser

2018-05-17 Nyheter Test Läst 1973 gånger

-- Artikeln publicerades maj 2018.  Sedan dess har Tobias hållit många fler kurstillfällen, både i klassrum och online. Och ÅF har bytt namn till AFRY. --

Den 15 maj inledde Konsultbolag1 sitt 100:e kurstillfälle med Tobias Ahlgren som kursledare för ISTQB grundcertifiering inom test. Utmärkelsen sammanfaller med Tobias 10-års jubileum hos Konsultbolag1 där han började i utbildningsteamet våren 2008. Sedan dess har Tobias bidragit till Konsultbolag1:s goda rykte som utbildningsleverantör genom sin glädje för området kvalitetssäkring samt med sin pedagogiska och coachande stil som kursledare. Tobias är helt ensam i Sverige, och sannolikt ganska ensam i hela världen, med att hålla ISTQB grundcertifiering inom test minst 100 gånger. Då kursen är på tre dagar och då vi har som snitt 10 kursdeltagare innebär detta att Tobias har inspirerat 1000 Konsultbolag1 kursdeltagare under 300 dagar i klassrummet tillsammans. Milstolpen firades genom att Tobias tillsammans med över 30 kollegor och kursdeltagare fick tårta under den 100:e kurstillfället på plats på vårt kontor i Malmö.

”Det som är fascinerande med kursen är att den aldrig känns gammal. Grunderna är och förblir densamma oavsett utvecklingsmodell. Det gör det också väldigt lätt att variera alla exempel och övningar. Titta på vilken verksamhet som helst, eller läs en dagstidning; det finns alltid aktuella fall där det är tydligt att det brustit i den grundläggande testarbetet, att testbarhetsperspektivet har saknats. Det är tacksamt att ha en kurs där deltagarna så enkelt kan matcha innehållet direkt mot sin egen verksamhet."
- Tobias Ahlgren, Konsultbolag1 ISTQB kursledare

ISTQB (International Software Testing Qualifications Board) främjar värdet av mjukvarutestning som en profession både för individer och för organisationer genom certifieringsaktiviteter i 120 länder.

Konsultbolag1 är en del av AFRY (f.d. ÅF).

Konsultbolag1 är, tillsammans med sina lärare och egenutvecklat kursmaterial för ISTQB, ackrediterad som ISTQB kurshållare av Swedish Software Testing Board (SSTB) som tillhandahåller certifieringsaktiviteter inom test i Sverige. 

Dela artikeln