Välkommen Karin Treviranus till kontoret i Falun!

2018-02-01 Medarbetare Läst 1950 gånger

Vem är Karin i korta drag?
Jag är systemvetare med 25-års erfarenhet från IT-branschen och tvåbarnsmamma mitt i livet. Jag är analytisk, drivande och engagerad i det jag tar mig för. Jag har alltid haft ett intresse för metodiskt arbetssätt och kvalitetsfrågor. Att ständigt tänka på hur saker och processer kan bli bättre, hur jag eller mitt lag kan jobba effektivare eller leverera bättre resultat har blivit något av en yrkesskada. Jag tror på att knyta ihop projektstyrning, projektledning och kravhantering ännu mer än idag för att höja kvalitén både på beställarsidan och utförarsidan. 

Vad hade du för tankar om Konsultbolag1 innan du började?
Jag har bara hört gott om Konsultbolag1 både som utbildningsleverantör och som konsulter. Konsultbolag1 har ett rykte om sig att hålla hög kvalitet. Det var en bidragande orsak till att jag valde Konsultbolag1.

Hur ser dina tidigare arbetslivserfarenheter ut?
Jag har hunnit med rätt många roller som systemutvecklare, kravhanterare, utredare, metodstöd, verksamhetsutvecklare, processutvecklare, linjechef, projektledare samt som portföljledare. Jag har jobbat mest med projektledning, kravhantering och verksamhetsutveckling. 

När det kommer till Krav och Test, vad tycker du är roligt då?
Avseende krav: att försöka få kunder/beställare att uttrycka vad de verkligen behöver, inte bara det de tror att de vill ha. Att leda workshops och få igång kreativiteten, att strukturera stora informationsmängder till en begriplig dokumentation. Inom test är nog höjdpunkten när jag får vara med när kunderna får testa sitt system för första gången.

När du inte arbetar, vad hittar du på då?
Mesta tiden ägnar jag åt mina barn. När det ges en lucka tycker jag om att träna eller vara ute i naturen. Jag cyklar gärna på sommaren och åker skidor på vintern.

Vad är det konstigaste du har ätit?
”Kohl und Pinkel” är kanske inte den konstigaste maträtten men den har en väldigt speciell smak och ett roligt namn. Det är en nordtysk specialitet som serveras i min barndomsstad Bremen.

Dela artikeln