Välkommen Katja Sperl till kontoret i Gävleborg!

2017-10-05 Medarbetare Läst 2266 gånger

Vem är Katja i korta drag?
Katja är en nyfiken, kunskapstörstande, social och engagerad person som gillar att arbeta med och för andra. Jag tycker mycket om att utvecklas, både yrkesmässigt och privat. Jag har blivit bättre på att utmana mig själv och kliva utanför min bekvämlighetszon.

Hur kom det sig att du började arbeta med Kravhantering?
Att jag inriktade mig på kravhantering beror på min vilja att behov ska uppfyllas på bästa möjliga sätt. Genom att samla in, analysera och på ett bra sätt dokumentera krav, ge intressenterna mest valuta för pengarna.

Och hur har resan sett ut fram till där du är idag?
Från första början var det en önskan om att överbrygga språkförbistringen mellan verksamhet och IT. Jag arbetade då på ekonomienheten på Lantmäteriet och bestämde mig för att studera datavetenskap på Högskolan i Gävle. Sen har jag via roller som systemutvecklare, systemförvaltare, partneransvarig och verksamhetsutvecklare nu valt att bli kravanalytiker. Det är verkligen jätteroligt att få den möjligheten.

På fritiden, vad gillar du att göra då?
Jag tycker om att Zumba, dansa och rida. Jag hade till för ett par år sedan en egen islandshäst men sedan jag sålde honom har det blivit lite si och så med ridningen. Jag vill bli bättre på att ta mig iväg och rida. Dessutom har jag och min sambo planer på att rensa ut och rusta upp mitt barndomshem utanför Gävle så att vi på sikt kan flytta dit.

Vad är det konstigaste du har ätit?
Många kanske skulle kalla mig kinkig när det gäller mat så jag har inte ätit så mycket konstigheter. Jag är bördig från Bayern i Tyskland så när jag var liten och på semester där fick jag ibland äta Presssack mit Musik. Namnet är konstigare än själva rätten men lite konstigt tycker jag att det är.

Dela artikeln