Välkommen Kristina Östanbäck till Stockholm!

2017-06-01 Medarbetare Läst 3205 gånger

Du har ju faktiskt arbetat på Konsultbolag1 tidigare. När och hur var det?
Förra gången jag jobbade här var 2012 -2013. Redan då upplevde jag Konsultbolag1 som ett företag med driv och synsätt att se nya möjligheter i problem både för affärsmöjligheter och kompetensutveckling. Till min glädje har detta synsätt fördjupats och utvecklats vilket har gjort att mitt beslut att komma tillbaka har känts som ett naturligt och positivt steg i min yrkeskarriär. 

Vad tycker du gör test till ett spännande område?
I och med att det finns många olika företag som i princip inte skulle kunna bedriva sina verksamheter utan stabila IT-system som håller hög kvalité, finns det många möjligheter för mig som specialiserat mig inom mjukvarutest, att få inblick i helt nya områden och branscher som jag annars troligtvis inte hade kommit i kontakt med. Det gör att jag alltid befinner mig i ett ständigt lärande vilket jag finner utmanande och stimulerande.

Hur ser dina tidigare arbetslivserfarenheter ut?
Jag har erfarenhet från att ha jobbat i väldigt stora företag med tusentals anställda med extremt stora och komplexa system, till att ha jobbat i ett väldigt litet företag med ca 20 anställda och endast en IT-produkt. Stora ytterligheter men väldigt utvecklande, lärorikt och kul.

När du inte arbetar, vad gillar du att göra då?
Dans är något jag anser de flesta borde unna sig att hålla på med eftersom det ger så mycket glädje och positiv energi tillbaka. Dansen Cha-cha-cha är den dansstil jag lärde mig senast efter många års uppehåll. Att röra sig till musik man själv gillar är ju så roligt. Tror nog det finns en dansstil för alla. Jag sjunger även i en jättestor kör där min röst inte gör så stor skillnad. Men tillsammans med andra skapar vi och befinner vi oss mitt i härlig musik, vilket ger mig så mycket glädje och positiv energi tillbaka. Att promenera i vacker miljö, lyssna på fåglarna eller ha bra musik i lurarna får mig också att må toppen. Sedan har jag ett hus och trädgård som det ständigt finns både tråkiga och spännande projekt att ta tag i. När projekten är avslutade ger det också en tillfredsställelse att det är något jag själv har lyckats med att driva i hamn.

Vilken var den senaste konserten du var på?
Den senaste konserten jag var på, var den där min kör "Happy voices" med ca 1100 körmedlemmar, sjöng tillsammans med Ola Salo. Det var så härligt att - tillsammans med alla körmedlemmar och en sådan fantastisk artist, sångare, glädjespridare och proffs som Ola Salo är - skapa och befinna mig mitt i musiken. Vilken upplevelse! 

Dela artikeln