Välkommen Marie Birgersson till kontoret i Dalarna!

2017-09-08 Medarbetare Läst 2394 gånger

Vad var det som fick dig att välja Konsultbolag1?
Jag har alltid haft en bra känsla för Konsultbolag1, har gått några kurser hos er för några år sedan och då gav ni ett väldigt proffsigt och inbjudande intryck. Det kändes som att ni verkligen hade bred kunskap inom test/krav och mycket att erbjuda era kunder. Det som känns avgörande för mig är att ni är nischade mot krav och test, eftersom jag verkligen brinner för test och vet att det är något som jag vet att jag vill fortsätta jobba med.

Hur kommer det sig att du började arbeta med test?
Test är för mig den roligaste delen av systemutveckling, där man får vara länken mellan IT och verksamhet. Att få ha helhetsbilden. Både att sätta sig in i hur verksamheten vill & behöver jobba, samtidigt som man får förståelse för hur tekniken ska stödja detta på bästa sätt. Det är en utmaning att få saker att fungera även när förutsättningarna inte riktigt finns och en riktigt skön känsla när en användare känner sig nöjd med sin produkt, tjänst eller system. Det är alltid för användarna man jobbar som testledare, ju närmare dem desto bättre.

Och hur har resan sett ut till där du är idag?
Jag började som utvecklare efter att ha gått ut högskolan med datavetenskapsinriktning. Efter det började jag som testledare på ett elektronikföretag. Sedan blev det konsultbranschen där jag jobbade som testledare innan jag började på Lantmäteriet. Där har jag jobbat de senaste 9 åren som testledare i en massa olika spännande projekt & förvaltningar i olika delar av verksamheten. Jag har även utbildat mig hos SIDA för utlandsuppdrag och jobbade i ett projekt i Botswana med att utbilda och starta upp testverksamheten i en stort IT projekt där utvecklarna satt i Canada.

När du inte jobbar, vad hittar du på då?
Jag är ensamstående med tre döttrar som är 11, 13 och 14 år gamla, vilket gör att jag sällan är sysslolös. Jag tränar mycket. Löpning, cykling och powerwalks. För mig är det mitt sätt att varva ner & koppla av. Jag älskar musik, film, choklad, att skratta mycket och att baka kanelbullar. Mina döttrar hjälper gärna till att äta upp dem!

Hösten är på intåg, vad tycker du bäst om med hösten?
Hösten är min favoritårstid, alltid varit och september min favoritmånad. Jag tycker bäst om den friska luften som blir ute, alla vackra färger och att det blir mysigt mörkt på kvällarna. Det är perfekt för att tända lite ljus, göra gott té och bara ta det lugnt efter diverse aktiviteter.

Dela artikeln