Välkommen Nina Wickström till kontoret i Malmö!

2017-08-28 Medarbetare Läst 3629 gånger

Hur har din sommar varit?
Jag har haft en hektisk sommar då jag jobbar ideellt som projektledare i vår hembygds egenägda fiberutbyggnad. Otroligt roligt och spännande då jag dels fått lära mig en ny bransch vad gäller entreprenad men även att få vara med och utveckla landsbygden med framtidens nya infrastruktur. Jag har även hunnit koppla av med att måla om huset och njutit av min sista tid som föräldraledig.

Vad var det som gjorde att du fastnade för oss?
Jag fick faktiskt upp ögonen för Konsultbolag1 redan för ett par år sedan då jag upptäckte att trivdes bäst när jag fick krava och testa i projekten, men då var det inte rätt tillfälle. När jag kom i kontakt med er i somras sa det bara klick redan vid första mötet! Jag upplever att Konsultbolag1 är väldigt professionella men på ett avslappnat vis och har en härlig stämning på kontoret. 

Vad har du arbetat med tidigare?
Jag har lång erfarenhet från finans- och telekombranschen som affärs- och verksamhetsutvecklare. De senaste fem åren har fokus legat på den digitala transformationen för att effektivisera och kvalitetssäkra manuella processer. Jag har oftast jobbat med alla faser från kravinsamling till test och implementering. Innan dess jobbade jag ett par år inom leksaksbranschen med bland annat krav och test av barndatorer.

Du jobbar både med kravhantering och test, vad är mest utmanande med att arbeta inom båda områdena?
Min erfarenhet har snarare varit positiv med att arbeta inom båda områdena, då man får förståelse för vikten av tydlighet i både krav och testfall. Att ta fram testfall och utföra tester blir i regel effektivare om jag även jobbat med kraven.  Däremot kan det finnas risk för att en viss transparens försvinner om du sitter på fler stolar i processen.

På fritiden, vad hittar du på då?
Jag trivs att vara ute i naturen med min man, son och hund. Med familj och vänner blir det gärna umgänge kring matlagning. Dock överlämnar jag matlagningen med varm hand till min man så det inte går som för ett par år sedan, då jag fick för mig att rosta kastanjer och blev förgiftad, eftersom jag förväxlat hästkastanj med den ätliga varianten... Umgås man hos oss åker man sällan hem utan att först ha spelat ett parti sällskapsspel. 

Vilken årstid tycker du bäst om och varför?
Jag tycker nog lika mycket om alla årstider. Sverige är fantastiskt då vi har privilegiet att få uppleva alla årstider. Man hinner njuta av varje årstid och trots att årets sommar varit sisådär ser jag ändå fram emot höstens krispiga mornar och se löven växla färg.

Dela artikeln