Välkommen Susanne Alwå till kontoret i Malmö!

2017-05-16 Medarbetare Läst 2386 gånger

Hur känns det att vara på plats?
Det gick väldigt snabbt för mig att komma på plats. Tre veckor tidigare än vad jag från början hade tänkt mig och rakt in i ett uppdrag med snabb överlämning. Jag har haft en stund att bli varm i kläderna på mitt uppdrag och ser nu framemot att få lära känna mina kollegor lite bättre. Men en boulekväll och en månadslunch har jag hunnit med och det känns som om jag har hamnat i ett riktigt trevligt gäng.

Vad var det som tilltalade dig med Konsultbolag1?
Efter att ha varit på ett större konsultbolag med väldigt blandade kompetenser kändes det väldigt attraktivt med ett bolag som är specialiserat inom sitt område och endast fokuserar på det.

Tidigare i karriären, vad har du gjort då?
Jag har en ganska varierad karriär men genomgripande har jag främst jobbat med support mot utvecklare och kunder, bland annat på elektroniksidan på Ericsson, Anoto och Tunstall. Däremellan har jag även hunnit med en del testande på lite olika typer av produkter.

Vad gör Test till ett spännande område?
Jag älskar detektivarbetet - att få lära känna produkten, att hitta och förstå felen som hittas och hur det påverkar slutanvändaren! I efterhand har dock tjusningen med tidspressen på supporten bytts ut mot en längtan att få kunna påverka arbetet i ett tidigare skede, så att felen aldrig når kunderna. Det är också kul att kunna planera och strukturera sitt arbete samt samarbeta med andra i större utsträckning. Där ser jag test som en naturlig utveckling på min karriär och efterhand siktar jag på att fördjupa mig mer på kravsidan också för att kunna påverka i ett ännu tidigare skede av produktutvecklingen.

När du inte arbetar, vad gillar du att göra då?
Med två små barn, radhus och sommarstuga är det inte mycket tid över till annat. Men jag tar de chanser jag får till att vara i trädgården - oavsett om det är med röjsågen ute i sommarstugan, rensa ogräs i morotslandet eller ha vattenkrig med ungarna på gräsmattan. Och så försöker jag sy en del, främst kläder till barnen men även en del till mig själv, det blir mest på vinterhalvåret.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på och varför?
6:06 ringer mobilen lite försynt, man måste ju ha den på en lite udda tid. Då hinner jag duscha, klä mig i lugn och ro innan jag 6:35 behöver cykla till stationen och tåget till Helsingborg. Lite kontrast mot när jag började jobba, tiden innan man hade barn och skulle hämta i tid på dagis och väckarklockan stod på 8:30. Då var man fascinerad över folk som lyckades ta sig till jobbet strax efter 8 och nu sitter man där själv 7:30 och småler åt de som stövlar in efter 8. Vad hände med den morgontröttheten liksom?

Dela artikeln