Hannes Lindblom

Veckans testartips #59 - Sätt punkt för mailadresskrånglet

2019-06-20 Blogg Test Testartips Läst 1605 gånger

Vi har i ett tidigare testartips tipsat om en tjänst där du kan skapa tillfälliga mailadresser för att testa mailnotifieringar, för det är ju lite jobbigt att behöva skapa unika nya konton hela tiden. En variant på detta är att skapa ett Gmail-konto och att sen använda varianter på mailadressen som alla går till samma konto. Det inte så många som känner till det, men om vi tar adressen veckanstestartips@gmail.com som exempel, så kan vi använda oss av följande regler för alternativa mailadresser som går till samma konto:

  • Punkter ignoreras, dvs mail till veckans.testartips@gmail.com eller v.eck.anstestar.tips@gmail.com landar i mailkorgen hos veckanstestartips@gmail.com.
  • Allt som skrivs efter ett plustecken ignoreras, dvs mail till veckanstestartips+annat@gmail.com eller veckanstestartips+blogg@gmail.com landar också i mailkorgen hos veckanstestartips@gmail.com

På detta vis kan du alltså i princip använda dig av nya mailadresser hela tiden, utan att behöva skapa nya konton stup i ett.

Denna funktion har visat sig orsaka viss frustration och öppnat upp för andra problem hos användarna, exempel på detta kan ni läsa här och här. Men ur testsyfte är det alltså en utmärkt finess.

Läs fler testartips här

Dela artikeln