Vi gör världen lite bättre

2016-05-28 Nyheter Läst 1813 gånger

Vi på Konsultbolag1 tycker att det är viktigt att dela med oss. Vi vill vara med och göra världen lite bättre, både i vardagen och på det stora hela. Vi vill att man ska vara rädd om sina kollegor, alltid behandla andra människor med respekt och om man kan, göra en skillnad i vardagen för någon annan. 

Läkare Utan Gränser

Bland annat är vi företagsvän för Läkare Utan Gränser.  Det är en medicinsk humanitär organisation som räddar liv och lindrar nöd där det behövs mest. De bistår människor som drabbats av kriser, krig och naturkatastrofer oavsett politisk åsikt, religion eller etnisk tillhörighet. Vi har varit företagsvän och sponsrat flera år på raken. 

 

Flyktingkrisen

Under 2015 ansökte mer än 1,3 miljoner människor om asyl i något av de europeiska länderna. Inget europeiskt land var beredd på flyktinganstormningen och följderna blev katastrofala. Vi på Konsultbolag1 ville inte bara hjälpa människor på flykt, vi ville även uppmana andra företag och privatpersoner att hjälpa till. Därför startade vi en insamling där vi skänkte en konsulttimme per anställd till Radiohjälpen för att hjälpa människor på flykt, samt uppmanade våra anställda att skänka en timlön till samma syfte. Dessutom utmanade vi alla konsultbolag och konsulter i Sverige att göra samma sak. Flera andra konsultbolag tog utmaningen och skänkte också pengar till vår insamling. Totalt samlade vi in 139 704 kr till Radiohjälpen. Det är en bravad som vi är lite extra stolta över. 

Dela artikeln